Uncategorized

Det lilla extra.

Jag har fått en ny bonuscheck. 50 kr som jag kan ”unna mig det lilla extra” för, enligt Ica. Mina tankar går direkt till friterade fläsksvålar och Belgian Blue-kött. Bitsocker, processad mat och guldnougat i kilo-förpackning kommer också för mig, liksom besprutade äpplen från andra sidan jorden och vitt bröd med långt hållbarhetsdatum. Att hitta ”det lilla extra” i min närbutik är nämligen inte helt lätt, så jag tänker att det måste handla om det lite förbjudna. Det icke politiskt korrekta. Det där man skäms för.

Jag kan utnyttja mina 50 kr på apoteket också, berättar man. Där kan det lilla extra få lite mer tyngd: intimprodukter, nåt slemlösande eller nåt försiktigt laxerande. Regaine? Kanske till och med Regaine Forte?

Så här långt kommen i resonemanget känner jag att bonusen öppnar upp för en variation utan gränser. Ett fullt möjligt scenario är att fronta med både 10%-ig pastagrädde, 27%-ig mellangrädde och 36%-ig alt 40%-ig vispgrädde hemma i kylskåpet. Vegetariskt smörgåspålägg, till förvillelse likt mortadella, pockar också på uppmärksamhet i produktutvecklingens tassemarker. Vem vet när man får bonus härnäst? Det gäller att välja rätt.

Upprymd och fylld av en känsla av att allt är möjligt, bestämmer jag mig slutligen för ett inköp som känns rejält utanför inköpsboxen: apotekets återfuktande nattsockor. Den onaturligt instängda känslan är en sinnebild av ”det lilla extra” och jag vill omedelbart bli av med den. Men uppdraget är avklarat – bonuschecken har använts som den skulle.

 

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s