Uncategorized

Att bygga teamkänsla.

Välkommen till kickoffernas tid! Det är nu Kort, Lång, Pyramid och Stång ska trimmas samman efter semesterns egoodling. Grundreceptet är enkelt som sockerkaka: ut med hela gänget i Hagaparken!

De är överallt i kvällssolen. Och när sockerkakan väl är bakad återstår bara fyllningen:

Ett gammalt pålitligt trick är utdelning av en t-shirt. Jag joggar förbi ett gäng med tipslappar i händerna och löftet ”Ekonomium – Alltid steget före!” tryckt på tröjryggen.

Nästa gäng hittar jag i slänten ned mot Brunnsviken. Tappert försöker en grupp mellanstadielärare från en friskola på Lidingö få plats tre i kanoter avsedda för två – är det teambuilding så är det och med lite lådvin innanför flytvästen ska det nog gå.

Framme vid Café Ekorren har ett gäng ambitiösa ekonomer monterat upp en segwaybana som framförallt den lite äldre vd:n verkar uppskatta. Receptionisten jobbar stenhårt med att få igång den portabla grillen samtidigt som hon högljutt efterlyser musik så att gruppen, som är lite för liten för att komma i stämning redan klockan 18.30, ska bli lite peppad.

I den stora grässlänten upp mot Koppartälten är det riktigt fullt. Ett gäng medelålders advokater försöker få till ett brännbollsparti, men får locka med rosévin vid varje stolpe för att få de lindrigt fritidsklädda kvinnorna att springa över huvudtaget. Männen, å sin sida, har kavlat upp skjortärmarna lite väl mycket och skjuter bollen ner till Canadagässen nere i viken.

Ett gäng strateger kämpar tappert med att forma en pyramid, en mänsklig Brand Platform, av medarbetarna. Diskussionen går vild om huruvida de ska sätta den lite rundnätte projektledaren underst eller om hans ischias gör att han bättre passar i mellanlagret.

Ja, så där håller det på. Rosésäsongen verkar aldrig ta slut detta nådens år 2013 och Team-känslan ligger som en tät dimma över hela Nationalstadsparken. Det bådar gott för framtiden, tänker jag. Det kommer att bli en riktigt samspelt höst!

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s