Uncategorized

Kroppens alkemi.

Idag är dagen när frågan ”vad gör du i helgen?” får ett självklart svar: Besöker Skönhetsmässan i Kista och bokar en vampyrbehandling. Att centrifugera sitt eget blod och injicera resultatet ”djupt in i huden för en nästan akut cellförnyelse” är väl ändå vad alla drömmer om!

Att utgå ifrån sig själv och nyttja närproducerat är fina ambitioner som fler borde odla. Den som omvandlar blod och fett från sin egen kropp till föryngringskurer, fillers och serum vet ju inte bara vad hen stoppar i sig. Kretsloppet sparar ju också på energikrävande transporter och kostnadskrävande mellanhänder. Men varför stanna vid blod och fett? Innehöll inte HTH urinsyra på sin tid? Tänk på det nästa gång du kissar lite vårdslöst efter några koppar kaffe. (Kaffe är för övrigt något av det mest antioxidantrika vi har och kan gott användas två gånger, so to speak.)

En sommar hade jag en hermetiskt tillslutande vaxpropp i ena örat. Den var så generöst uppbyggd att jag närmast plågsamt empiriskt lärde mig vad uttrycket ”slå dövörat till” betyder. Låg jag på vänster sida kunde ingenting nå mig. Utan att gå in på detaljer kan jag ändå säga så mycket som att det hela löste sig så småningom. Med Kista Skönhetsmässa i tankarna kan jag dock ångra mitt beslut att spola rent. Idag hade jag använt öronvaxet till både doftljus och hårborttagning. Billigt, ekologiskt, närodlat och så skänker det äntligen lite substans till uttrycket ”skönheten kommer inifrån.”

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s