Lilla språkspalten

Vädret. LOL.

Att SvD lägger ned sin sportredaktion och köper in material utifrån istället, har väl inte undgått någon. Men i skuggan av de stora rubrikerna sker ett annat nyhetsmord i samma tidning: den totala nedmonteringen av väderrapporteringen. Till det yttre är allt sig likt. Sverigekartan, Europakartan, den mer detaljerade delen över Stockholm och Mälardalen. Men tar man sig tid att läsa vad som faktiskt står, märker man att någonting är väldigt fel. Den förr så stolta väderrapporteringen kan numera lyda: “Rätt soligt väder.” eller ”Moln.” Har de satt en PRAO på jobbet? Har de totalt gett upp? Copywrite SMHI står det, men ingen meteorolog med självaktning skulle väl nöja sig med uttryck som: “Sol i Dalarna men annars mycket moln.” Eller “Kan regna.” Vad är det frågan om? Vad hände med: “Växlande molnighet, frisk sydostlig vind, mot kvällen uppklarnande?” Vad hände med “Mellersta Götaland, vind omkring nord och snöbyar i inlandet?” Försnuttningen av vädret oroar. Vad kommer härnäst? Kissies privata tankar? “Sjukt ruggigt väder. Typ grått hela dagen. Sååååå inte vår. Uggsläge eller fodrade Hunterstövlar (väntar fortfarande på mina nyisar!). ÄLSKA kyla fast man inte bor i Norrland. Not. LOL.”

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s