Uncategorized

Påven på LinkedIn?

Påven får inte behålla sina röda handsydda italienska skor nu när en ny Påve ska väljas. Nej, han får fortsätta sin pilgrimsvandring i ett par mexikanska bruna. I övrigt är nästan allt sig likt för hans del. Vit dräkt. Purpurfodrad mantel. Namnet. Till och med Påve får han kallas. Påve Emeritus. Nästan lite finare? Samtidigt seglar en ny Påve in. Ett nytt namn tas. En ny vit dräkt sys upp och en ny hatt stöps. Klart!

Det får mig att tänka på LinkedIn. Varje dag får jag mail om nya uppdateringar från LinkedIn. Gamla kollegor som uppdaterat sina titlar och kompetensområden. Ena dagen Marketing Director. Andra dagen Chief Marketing Director. Tredje dagen Strategic Chief Marketing Director. Det finns plats för hur många toppämbeten som helst och det är någonting härligt med det. Som när alla som vill får vara Lucia på dagis.

Det blåser snåla vindar där ute. Halvfärdiga utbildningar, dåliga betyg och arbetslöshet. Men på LinkedIn och i Vatikanstaten ser man mellan fingrarna. Där skriver man sin egen historia och så är det inte mer med det.

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s