Uncategorized

Konsten att bli gammal.

Aldrig trodde jag väl att jag skulle sakna uttryck som ”fånga dagen” eller ”lev i nuet”. Men den framtidsfrossa som drar genom medierna just nu får mig uppenbarligen helt ur balans. Under julhelgen kunde vi läsa att våra barn kommer att bli sisådär 104 år i genomsnitt och nu i veckan konstaterade någon att den människa som kommer att få uppleva sin 150-årsdag förmodligen redan är född.

Det här är ju fantastiska nyheter! Eller? Är det bara jag som blir lite stressad?  Jag har ju jätterynkiga händer. Tänk om jag inte alls blir så där gammal? Vad säger det om mig då?!

Det är ju uppenbart att någon vet nåt som jag själv missat, så jag googlar på ämnet. Och jajamensan,  kostrådgivare, åldersvetare, genforskare, hälsoprofeter, fettvetare, tarmläkare och hudterapeuter går fullständigt  i spinn i ämnet. Efter en enklare sammanställning har jag nu därför en plan för mitt nya låååånga liv:

Jag börjar med en stenåldersdiet bestående av bär, rötter, nötter, vildhavre, skalbaggar och då och då ett hårdrökt självdött djur. Efter några år barfota och i skinnponcho, övergår jag till den färgglada meny där blåbären från stenåldern får sällskap av röd paprika, aubergine, mörk choklad, rött kött, blå vindruvor och allt som är tomatbaserat. Under en kort period undviker jag sedan ägg och smör, för att i nästa fas frossa i detsamma samt väldigt mycket bacon. När jag börjar närma mig 100 tänker jag mig en fullskalig Medelhavsdiet med mycket vin, olivolja och långa sena måltider i varmt klimat och ständiga ångor av vitlök. (Det här kanske blir min härligaste period.) Ytterligare en tid bort hänger jag mig åt små, täta måltider – dock utan att någonsin bli mätt – följt av en period av rawfood och japansk fiskarkost. Mot slutet av mitt långa, välplanerade liv kommer jag att fasta två dagar i veckan – torka ut, bli motiverad att jaga, sätta igång reservbatteriet och känna mig riktigt på hugget.

Ja så här tänker jag mig de närmaste 100 åren, möjligen avbrutet av någon period när jag strängt och utan uppehåll räknar kalorier.

Planeringskalendern ligger öppen. Det är bara att välja vilken period ni vill anhålla om en middagsvisit. Inte för att det är någon direkt brådska, men ändå.

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s