Uncategorized

Ett fullskaleexperiment.

Eftersom det är molnigt, 4-6 grader och lätt regn samtidigt som konjunkturen svajar betänkligt, bestämmer jag mig för att ge mig själv en rejäl utmaning. Någonting som får det där andra att blekna. Jag väljer mellan att gå ”all in” för LCHF, kopiera Lasse Hallströms diet eller att leva på sådant som går att inhandla på Svanströms. Valet känns lätt.

Med friskt mod och ett samarbetsvilligt företagskort går jag in på Svanströms Hötorget för en rekognoseringstur. Te, kaffe, drömmar och hållbarhetsmjölk står i prime-position på säljtorget. Frukosten blir inga problem. Lunch och middag blir värre, men en jutesäck med choklad, nedsköljt med läsk och vatten bör hålla den värsta hungern borta. Mot jul kommer det att finnas salami i ribbad träask, lovar man mig. Håller jag bara ut till slutet av november, är matfrågan löst.

Julen är överhuvudtaget lite av det här projektets höjdpunkt. Jag bestämmer mig på stående fot för att de flesta i släkten ska få braständaren Megalighter under granen i år. Har man varit extra snäll kan det bli kaffebryggaren Melitta Excellent eller rent av en Moccamaster. Jag ska inte snåla.

Pysslas kommer det också att göras rejält det här året. Papper, klistermärken, snören, lyktor, bokmärken, pärlor, virkgarn och smidiga små mönstersaxar – ingenting ska fattas familjens småslöjdshörna denna jul när Svanströms är hovleverantör. Speciellt påsen med snäckor med hål för tillverkning av smycken, ser jag fram emot att få köpa. Varje firma med självaktning har väl en naturlig avsättning för en sådan?

”Ingen airfreshener?” undrar kassörskan lite otippat. Och jag svarar, själv förvånad, att självklart ska jag ha ett par sådana. ”Välj doft du!”.

Upprymd låter jag firmakortet smattra mot disken och kompletterar med en storpack Toblerone och en bal Tork. På vägen hem klämmer jag i mig 20 tetror H-mjölk och lika många Toblerone i obruten följd. Magen protesterar lite så här i början av en ny diet, men vad tusan – jag kan riktigt se fram emot att få användning för hygienartiklarna. Och regnet har upphört.

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s