Uncategorized

Present(korts)tider

Till den man knappast känner eller till den vars smak man inte riktigt förstår – presentkortet är den självklara lösningen. Varje butik med överlevnadsinstinkt erbjuder därför denna ”fotboja light” och vill det sig illa kan man som födelsedagsbarn, nygift eller student bli sittande med en kortlek av så skilda möjligheter som 500 kr på en bijouteributik i Vällingby, upplevelser i Norrköping till ett värde av 400 kr och 1000 kr i Ålandskryssningar. Det gäller att hålla reda på värdebevisen.

Men lyssna noga nu. Det finns presentkort man inte trodde var möjliga. Presentkort som gäller på butiker representerade överallt i Sverige och med tämligen generösa öppettider. Jag talar om Systembolaget. För samtidigt som man jobbar med uppgiften att få medborgarna att konsumera måttligt, så vill man ju ändå att de konsumerar, och då är presentkortet en självklar del i verksamheten.

Presentkortet är ju också så trevligt i det att man utan att styra för mycket ändå tydligt öronmärker en summa pengar till ett visst ändamål. Speciellt så här i studentpresenttider tänker jag att fattiga studenter, ja de har ju både studiematerial och mat som måste inhandlas. Viktigt då att försäkra sig om att de här pengarna, de är då vikta för alkoläsk och rekorderlig cider i alla fall.

Sedan finns det ju ett sista-datum, när presentkortet slutar gälla och då ger man ju även där ett litet incitament att snabba på processen så att kortet inte bli liggande utan att spriten köps ut så snabbt som det är tänkt.

Presentkort på Systemet – erkänn att det kom lite som en överraskning. Men om man nu ska tala kundnytta och ligga lite i framkant. Vad säger ni om drickskuponger?

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s