Uncategorized

Trendöverkänslig

Hjälp, Li Edelkoort kommer till stan igen! Sist talade hon om reaktioner och motreaktioner. Det är så hon gör. Reaktionerna är förra årets trender, helt passé. Motreaktionerna är de trender som komma skall, helt rätt alltså. Om jag inte minns fel hade det varit väldigt mycket crème caramel, erodering och flagade stolar, då jag sist satt i publiken. Som en naturlig motreaktion spåddes därför ledorden inför nästa period bli muttrar, fågelbon och kork. Som de trendkänsliga människor man vill vara la vi omedelbart om trägolvet i köket till ett korkoplast och förankrade allt som kan förankras på en vägg, med rejäla industrimuttrar. Fågelbokänslan fixade vi lite osäkert med hjälp av franska brödkorgar direktimporterade från Le Havre. Det blev sådär.

Men nu är det alltså dags igen.

Vi har inte råd. Vare sig med avgiften för eller effekterna av inspirationsseminarium som dessa. Så jag tänker: Hur svårt kan det vara att spå trender? Låt se, vi har fågelbon, muttrar och kork… Jag känner att det kommer att handla om grävlinggryt, asfalt och kroppsbehåring framöver. Eller kanske transparens, linoleum och celluliter?

Problemet är möjligen att om vi nu inreder efter den senaste motreaktionen och låter köket bli ett mörkt hål med njurmönstrat linoleumgolv och mycket hår i vasken, ja då kommer det ju fullkomligt lyyyysa 2013 om det. Alltså borde vi egentligen redan nu tänka fram motreaktionen på vår gissning om Li Edelkoorts spaning för 2013. Då hamnar vi snarare på pojkband, frimärken och Ruhrområdet! Väl?

3000 kr brukar hon vilja ha, Edelkoort, för sina spaningar. Mina får ni alldeles gratis.

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s