Uncategorized

Bytt är bytt!

Förra veckans utbytesstudent har åkt, lämnandes endast en obäddad säng, ett svårrensat duschavlopp och en känsla av tomhet efter sig. Eller tom och tom. Mer en känsla av att ha blivit snuvad på konfekten, kanske. Vi fick ju inte tillfälle att visa vare sig Vasaskeppet, Gondolen eller bjuda på Semla. Allt det där tog ju tonåringarna själva hand om. Där stod jag med mina tankar om hemlagade köttbullar, skidåkning på närbelägen golfbana och kanske en promenad runt Haga slott och såg dem försvinna bort mot Hollister, Mc Donalds och partyn i Bromma.

”A douze heures do they salute la petite princesse!” skrek jag efter dem i trapphuset. ”A la Skeppsholmen! Ecuoté! Cést historique!” Men de var reda borta.

Och någonstans där föddes tanken om att vi kanske skulle ha oss en utbytesvuxen istället. En någorlunda stadd vid kassa, kulturintresserad fyrtioplussare som gillar god mat, en och annan ”utställning” och småborgerliga äventyr i största allmänhet. Den utbytesvuxna bor ett par dagar hos oss och får några högkvalitativa upplevelser i Stockholm, guidad av en pratsam infödd. Grundupplägget inkluderar att hyvla ost med osthyvel, hämta morgontidning i brevlådan och tända ljus på bordet. Cykel med cykelhjälm, ligger i tilläggspaketet. Vi som tar oss an en utbytesvuxen får betalt i ett liknande upplägg i Paris, Buenos Aires eller kanske Rom. Kanske kan man även kräva lite konversationsträning och smak för pittoreska restauranger med inhemsk stämning. Jaa, vad tycks? Är det inte en lika strålande som berikande idé!

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s