Uncategorized

Snart på ett löp nära dig.

Med jämna mellanrum lockar kvällstidningarna med den skräddarsydda platstjänsten “De under 30 som tjänar mest i Vasastan.” Ibland spetsar de till den lite extra: “Kvinnorna under 30 som tjänar mest i Vasastan”. Eller rent av: “Singelkvinnorna under 30 som tjänar mest i Vasastan.”

När man pratar om papperstidningens död är det naturligtvis det här som är hjärt- och lungräddningen i kråksången. Dating-service i närområdet. Vet man vilka singelkvinnor som tjänar bra inom ett geografiskt avskuret område, vet man självklart också hur de ser ut, vad de gillar och var man träffar dem. Vi kommer att få läsa om ”de blonda tjejtanterna vid Norrtull, som handlar på Åhléns, fikar på Chokladbollen, handlar laxfilé på Prisextra och tjänar sisådär.” Se löpsedlar om ” de lockiga singelmän som har hund, tränar på Sats, tar en fredagsöl på Tennstopet och tjänar näst mest på Gästrikegatan 4.” Eller kanske rent av  ”Singeln Greta-Maria Eriksson på Torsgatan, brunett, gillar (inte allt för het) thaimat, mysiga hemmakvällar, medicinsk fotvård, rökfria miljöer och mjukbugg.” Här någonstans har kanske allmänintresset svalnat något, men helt säkert är det inte. Ett intimt personporträtt av grannen är alltid spännande. Och faktum kvarstår: vi har bara sett början på kvällstidningarnas lokala precisionsförmåga.

Annons
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s